Ingrediënten voor 20 koekjes
- 310 g voorgekookte kastanjes
- 160 g rozijnen
- 180 ml mandarijnen sap (zelf persen)
- 40 ml olijfolie, koudgeperst
- 2 el kaneelpoeder
- 1 snufje kristalzout
Verwarm de oven voor op 180° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maal in een blender de kastanjes fijn. Meng ze daarna in een beslagkom samen met de rozijnen, kaneel en zout. Voeg daarna de olie en het sap van de mandarijnen toe en kneed het met je handen tot je een soepel deeg hebt
Verdeel het deeg in 20 gelijke deelballetjes. Druk ze vervolgens plat tot ronde koekjes.
Verdeel de koekjes gelijkmatig over de bakplaat. Bak de kaneelkoekjes vervolgens 15 minuten in de oven op 180 ° C. Laat ze hierna afkoelen op de bakplaat. Raak ze niet aan als de warm zijn, want ze worden erg zacht.