Recept van Rineke Dijkinga: Fleurige mango avocado salsa
Ingrediënten
Voor de salsa:
1 kleine mango
1 kleine rode ui
2 zoete puntpaprika’s
1 avocado
1 eetlepel gedroogd korianderblad
(of een paar takjes vers)
een paar blaadjes fijngehakte verse munt
Voor de dressing:
eventueel 1 teen knoflook, uitgeperst
2 eetlepels witte balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie of, nog veel lekkerder: avocado-olie
snufje peper/zout
sap en rasp van 1 kleine biologische limoen
1 flinke theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper (echt een snufje!)
Bereiding
Snijd alle ingrediënten in blokjes en doe ze in een schaal. Eventueel kun je wat variatie in grootte aanbrengen, maar snipper de ui wel heel fijn. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de groenten.
SERVEERTIPS: Je kunt de salsa serveren als tapas, als een salade of als een bedje om het hoofdgerecht op te serveren. Maak er met behulp van een serveerring 4 à 5 mooie porties van. Of doe ze in een wrap of op een notencrackertje. Ook lekker om te serveren bij bijvoorbeeld het Mexicaans buffet.