Producten Kies een categorie

Recept van Rineke Dijkinga: Pecan avocado lunch

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 sinaasappel
  • 1 klein rood uitje
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 50 gram (gehakte) pecannoten
  • 25 gram rucola
  • 20 gram verse basilicum, fijn gesneden
  • Scheutje olie (olijf-, koolzaad- of walnootolie)
  • Paar draaien peper en zout uit de molen

Bereiding

Pureer de avocado, een halve sinaasappel, het kleine rode uitje en een teen knoflook in de blender/mixer. Voeg een paar draaien peper uit de molen en wat zout toe en meng het tot een homogene massa. Snijd de andere helft van de sinaasappel in kleine blokjes en leg ze op een bedje van rucola en basilicum . Maak van het gepureerde avocado-mengsel een mooi bolletje (eventueel met een uitsteekvormpje) en leg het ernaast. Strooi de gehakte pecannoten over de sinaasappel en rucola en doe er vervolgens een scheutje olie over. Serveer eventueel vooraf een soepje of eet een paar spelt- of roggecrackers bij deze salade. Maar niet teveel want het is een behoorlijk voedzame lunch!